ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ sport24.gr

PREVIEWS

Κώστας Σφήκας: Το ποδόσφαιρο που αγαπούν οι Αμερικάνοι

Στην Ευρώπη το μεγάλο παιχνίδι που τραβάει τα βλέμματα απόψε είναι το Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι, αλλά προσωπικά θα ασχοληθώ με το άλλο ποδόσφαιρο, αυτό που αγαπούν οι Αμερικάνοι, το NFL.

Στην Ευρώπη το μεγάλο παιχνίδι που τραβάει τα βλέμματα απόψε είναι το Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι, αλλά προσωπικά θα ασχοληθώ με το άλλο ποδόσφαιρο, αυτό που αγαπούν οι Αμερικάνοι, το NFL.

Καταρχάς να αναφέρω πως αν δεν έχετε καμία σχέση με το άθλημα, μπορεί πολλά απ’ όσα διαβάσετε παρακάτω να σας φανούν «αλαμπουρνέζικα»! Αλλά δυστυχώς οφείλω να γράψω με την ορολογία του αθλήματος (πολλές λέξεις στα αγγλικά) σας ζητάω προκαταβολικά συγνώμη, όμως δεν γίνεται αλλιώς! 

Χθες έγιναν οι δύο πρώτοι ημιτελικοί των περιφερειών που έβγαλαν από τον ένα φιναλίστ σε AFC και NFC, απόψε θα μάθουν και τους αντιπάλους τους, με τις σημερινές αναμετρήσεις να μοιάζουν – στα χαρτιά – πιο αμφίρροπες. Από πλευράς στοιχήματος θα ασχοληθώ με μία εξ αυτών, το Pittsburgh Steelers – Jacksonville Jaguars. 

Οι δύο ομάδες έπαιξαν στο ίδιο γήπεδο στην κανονική περίοδο, με τους Jaguars να κάνουν την έκπληξη τότε, κερδίζοντας με 30-9. Φαίνεται και από το σκορ πως το μεγάλο τους όπλο ήταν η άμυνα τους, άλλωστε τα δύο από τα τέσσερα touchdown τους ήταν αμυντικά μετά από interceptions. Γενικότερα η άμυνα τους, ειδικά κόντρα σε passing plays, είναι εξαιρετική. Επιθετικά όμως έχουν προβλήματα στον ίδιο ακριβώς τομέα, λόγω της κακής παρουσίας του quarterback τους, του Blake Bortles, που είναι πολύ καλός στο να τρέχει με την μπάλα, αλλά όταν πρέπει να την πασάρει έχει προβλήματα. 

Από την άλλη μεριά το Pittsburgh έχει τον «γερόλυκο» Ben Roethliesberger στη θέση του quarterback, έχοντας κερδίσει ήδη ένα Superbowl και θέλοντας να κλείσει την καριέρα του με έναν ακόμη τίτλο, αφού αν το πάρει φέτος, πολύ πιθανόν να αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν. Δεν νομίζω να πέσει πάλι στην παγίδα των πολλών passing plays, παρόλο που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι διαθέσιμος, επιστρέφοντας από τραυματισμό, ένας από τους καλύτερους wide receiver του πρωταθλήματος, ο Antonio Brown. Αλλωστε και το running play των Steelers είναι πολύ δυνατό με τον Bell, ίσως τον καλύτερο running back. 

Δεδομένου λοιπόν του χαμηλού σκορ του πρώτου μεταξύ τους αγώνα, της κρισιμότητας της αναμέτρησης, της καλής άμυνας, αλλά κακής επίθεσης των Jaqs, αλλά και των πολλών running plays που αναμένονται, τα οποία θα μειώσουν τον καθαρό χρόνο παιχνιδιού, μοιάζει αρκετά πιθανό να μην ξεφύγει το σκορ. Το under 41,5 σε απόδοση 1,95, μπορεί να αποτελέσει καλή επιλογή, όσοι ικανοποιούνται και με μικρότερες αποδόσεις, ας επιλέξουν το under 44,5 στο 1,65…


(Μόνο)
20:05 Pittsburgh Steelers – Jacksonville Jaguars: Under 41,5 (1,93) Stoiximan 

Photo Credits: AP/Fred Vuich