ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ sport24.gr

PREVIEWS

Dealer: Το θέλει περισσότερο

Η Γκρέμιο πρέπει να παλέψει για να εξασφαλίσει εισιτήριο για το ερχόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες, αλλά ίσως είναι και η ομάδα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να αμφισβητήσει τα πρωτεία της Κορίνθιανς.

Η Γκρέμιο πρέπει να παλέψει για να εξασφαλίσει εισιτήριο για το ερχόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες, αλλά ίσως είναι και η ομάδα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να αμφισβητήσει τα πρωτεία της Κορίνθιανς.

Κατά διαστήματα, η Γκρέμιο έπαιξε φέτος το καλύτερο ποδόσφαιρο στη Βραζιλία, αλλά οι παράλληλες υποχρεώσεις της σε Κύπελλο και Κόπα Λιμπερταδόρες, δεν της επέτρεψαν να έχει αγωνιστική σταθερότητα. Προκειμένου να φρεσκάρει βασικούς, αναγκάστηκε να παραταχθεί αρκετές φορές με «εναλλακτικές» ενδεκάδες στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμο έδαφος στη βαθμολογία. 

Η πολύ σταθερή και άκρως αποτελεσματική Κορίνθιανς, δεν είναι ομάδα με ψηλότερο αγωνιστικό ταβάνι, αλλά εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το βαρύ πρόγραμμα της βασικής της αντιπάλου και βρίσκεται με εννέα βαθμούς διαφορά, στην κορυφή της βαθμολογίας.

Με του που το τελείωσαν οι διπλές αναμετρήσεις των προημιτελικών του Κόπα Λιμπερταδόρες με την Μποταφόγκο, η Γκρέμιο επέστρεψε στις νίκες, με το εντός έδρας 1-0 επί της Φλαμένγκο. Απόψε θα έχει πολλές επιστροφές βασικών και έναν πολύ ανταγωνιστικό αλλά και χωρίς ουσιαστικό κίνητρο αντίπαλο.

Στην ομάδα πιστεύουν ακόμα ότι μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και θέλουν πάνε με νίκες στο ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας με την πρωτοπόρο. 

Η Κρουζέιρο κατέκτησε το Κύπελλο και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο επόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες. Δυνατότητες για να καλύψει τους δώδεκα βαθμούς διαφορά που την χωρίζουν από την κορυφή, δεν φαίνεται πως έχει και αναμένεται να τελειώσει χωρίς άγχος και πίεση την, έτσι κι αλλιώς, άκρως επιτυχημένη της σεζόν. Παρουσιάστηκε αρκετά «άχρωμη» στα δύο παιχνίδια που έδωσε μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου και οι τέσσερις βαθμοί που πήρε από αυτά, ήταν ένας πολύ κολακευτικός απολογισμός. 


(μονό)
03:45 Γκρέμιο - Κρουζέιρο 1 (1,95)

Photo Credits: Facebook Grêmio FBPA