ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ sport24.gr

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Μουντιάλ: Οδηγός για την επιλογή του πρώτου σκόρερ

Το στοίχημα στον πρώτο σκόρερ είναι πάντα… ελκυστικό σε μία μεγάλη διοργάνωση. Διαβάστε τον οδηγό του BetBlog σχετικά με την επιλογή του πρώτου σκόρερ στο Μουντιάλ 2018.

Το στοίχημα στον πρώτο σκόρερ είναι πάντα… ελκυστικό σε μία μεγάλη διοργάνωση. Διαβάστε τον οδηγό του BetBlog σχετικά με την επιλογή του πρώτου σκόρερ στο Μουντιάλ 2018.

Μετά και την τυπική ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2017-18, μπαίνουμε και επίσημα σε mood Μουντιάλ 2018. Στο BetBlog σας έχουμε ετοιμάσει αρκετά πράγματα για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, τα οποία σιγά σιγά θα τα βλέπετε στις οθόνες σας. Για την ώρα, θα “μιλήσουμε” σχετικά με τον πρώτο σκόρερ.

Το στοίχημα στο πρώτο σκόρερ είναι από τα… must σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Όπως είναι το Mundial. Ο λόγος είναι πως πληρώνει σε εξαιρετικές αποδόσεις. Να φανταστείτε, πως το φαβορί είναι στο 10.00 φέτος (Μέσι), ενώ το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου (Βραζιλία) παίζει περίπου στο 5.00.

Η μελέτη για την επιλογή του πρώτου σκόρερ όμως δεν είναι απλή. Έχει κάποια βασικά στοιχεία που πρέπει να εξετάσει ο καθένας. Θα τα δείτε αναλυτικά στη συνέχεια, απλά πρέπει να γίνει και μία βασική σημείωση πως η σειρά είναι τυχαία. Όλα αυτά που θα διαβάσετε είναι εξίσου σημαντικά:

♦ Ποιότητα παίκτη: Είναι λογικό, αλλά οφείλουμε να το αναφέρουμε. Το πόσο ποιοτικός είναι κάποιος παίκτης, παίζει σημαντικό ρόλο, αφού ενδέχεται να του δώσει πλεονέκτημα έναντι των άλλων. Εδώ βασικό είναι να δείτε και με πόσους τρόπους σκοράρει. Αν βρείτε κάποιον να μπορεί να σκοράρει με αρκετούς τρόπους, τότε οι πιθανότητες αυξάνονται.

♦ Χρόνια που έκανε: Αν μιλάγαμε για ομάδες, εδώ θα αναφερόμασταν στη “φόρμα”. Η χρονιά που έκανε ο εκάστοτε ποδοσφαιριστής είναι σημαντική, αφού μας δείχνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Πολλώ δε μάλλον όταν ο παίκτης έρχεται από ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που η δουλειά του προφανώς είναι πιο δύσκολη. Οφείλουμε, λοιπόν, να κοιτάξουμε τα στατιστικά, πριν καταλήξουμε κάπου.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα!

♦ Ρόλος: Εδώ υπάρχουν δύο σκέλη. Το πρώτο αφορά το γεγονός ότι ο παίκτης που θα ποντάρουμε πρέπει να είναι βασικός. Λογικό. Από εκεί και πέρα, όμως, πρέπει να μελετήσουμε με ακρίβεια τον ρόλο του. Κι αυτό διότι είναι άλλο να παίζει μόνος του στην επίθεση ένας φορ, άλλο να είναι σε μία επιθετική τριάδα, άλλο να είναι δύο μαζί. Ο ρόλος που έχει μέσα στην ομάδα και ποια ακριβώς θα είναι η θέση του στην 11άδα είναι κομβικής σημασίας, διότι ενδέχεται ένας άλλος (με λιγότερο ίσως ταλέντο από την επιλογή μας) να βρει περισσότερους χώρους για να σκοράρει!

♦ Ποια είναι η ομάδα του: Αυτό το κομμάτι έρχεται σε συνέχεια με το προηγούμενο Αφορά το πόσο ταλαντούχα είναι μία ομάδα και πόσους παίκτες διαθέτει που μπορούν να βρουν δίχτυα. Γνωρίζετε πολύ καλά κι εσείς ότι υπάρχουν ομάδες με 1-2 το πολύ παίκτες ικανούς να σκοράρουν αλλά και τρομερά ταλαντούχα ρόστερ με πληθώρα ικανών ποδοσφαιριστών. Η δεύτερη κατηγορία δεν είναι και το ευνοϊκή για ποντάρισμα στον πρώτο σκόρερ μίας μεγάλης διοργάνωσης όπως το Μουντιάλ 2018.

♦ Πιθανή πορεία της ομάδας: Ίσως το πιο βασικό κομμάτι στην επιλογή του πρώτου σκόρερ είναι η παράλληλη πρόβλεψη της πορείας μίας ομάδας. Κι αυτό διότι γίνεται εύκολα αντιληπτό πως όσο πιο μακριά φτάσει ένας παίκτης, θα έχει περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρει, αφού θα δώσει πιο πολλά παιχνίδια.

♦ Όμιλος: Κι αυτό το κομμάτι συνδέεται με το αμέσως προηγούμενο. Είναι καθοριστικό να δείτε τους Ομίλους, διότι ένα γκρουπ με εύκολους θεωρητικά αντιπάλους, δίνει καλή ευκαιρία για γκολ στους παίκτες. Αν υπάρχει ένας “σάκος του μποξ” ή αν η ομάδα του παίκτη που έχετε επιλέξει πάει για… άνετο 3/3, ενδέχεται να τελειώσει την πρώτη φάση με 5 ή 6 τέρματα! Αν γίνει αυτό, τότε οι πιθανότητες αυξάνονται εντυπωσιακά. Αντίστοιχα, αν ένας Όμιλος είναι δύσκολος, ίσως αποτελέσει τροχοπέδη στην επιλογή ενός παίκτη.

♦ Στημένα: Last but not least. Όπως είναι εύκολο να καταλάβει κανείς, ένας παίκτης που εκτελεί τα στημένα -και ειδικά τα πέναλτι- έχει σαφέστατο πλεονέκτημα από έναν άλλον.

TIPS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Η επιλογή του πρώτου σκόρερ χρειάζεται ορθή μελέτη με βάση τα παραπάνω, ωστόσο υπάρχει και το υποκειμενικό κομμάτι που πάντα θα υφίσταται. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που ενδέχεται να σας φανούν χρήσιμες. Αρχικά, κάντε καλύψεις. Είναι μεγάλες οι αποδόσεις, που δεν χρειάζεται να μείνετε σε ένα bet ακόμα κι αν δεν έχετε μεγάλο μπάτζετ. Η κάλυψη μπορεί να είναι λίγα χρήματα σε ένα αουσάιντερ κι έτσι να έχετε περισσότερες πιθανότητες κέρδους. Τέλος, χρησιμοποιείστε το cash out. Το 2018, το κλείσιμο στοιχηματος έχει εξελιχθεί. Δεν είναι όπως το 2014. Και μπορεί να αποδειχθεί “όπλο” για τον παίκτη, όταν -για παράδειγμα- η επιλογή του σκοράρει συνεχόμενα τέρματα.

Photo Credits: AP/Dusan Vranic