ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ sport24.gr

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Eurovision 2018: Από το 2.65 έως το 5.00 στον 2ο ημιτελικό

Με τον 2ο ημιτελικό συνεχίζεται ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision…

Με τον 2ο ημιτελικό συνεχίζεται ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision…

Δεν τα πήγαμε καλά στον 1ο ημιτελικό. Έγιναν αρκετές εκπλήξεις (βλ. Αλβανία), υπήρξαν τραγούδια που ίσως δεν έπρεπε να ρισκάρουμε (βλ. Αζερμπαϊτζάν), ενώ έγινε κι ένα λάθος από τη μεριά μας με την Ιρλανδία. Το συγκεκριμένο τραγούδι είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις επειδή εμφανίζεται ένα gay couple στην σκηνή, το 4.50 ήταν value με δεδομένο πως είχε και καλή σειρά εμφάνισης, ωστόσο δεν το ποντάραμε. Πάμε να δούμε τι μπορούμε να περιμένουμε από τον 2ο ημιτελικό.

ΜΑΛΤΑ ΣΤΟ 2.65
Η Μάλτα έχει το σοβαρό μειονέκτημα ότι δεν είναι χώρα με συμμάχους και παραδοσιακά μένει εκτός τελικού. Από εκεί και πέρα, όμως, έχουμε να κάνουμε με ένα ξεχωριστό τραγούδι. Δεδομένα από τις συμμετοχές που… μένουν στον τηλεθεατή, κερδίζει στη σκηνική παρουσία, φωνητικά δεν υστερεί κι έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι εμφανίζεται προς το τέλος (12η). Οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ της Μάλτας, ωστόσο το 2.65 είναι μεγάλο και αξίζει ποντάρισμα…

ΣΤΟ 3.00 ΚΑΙ ΣΤΟ 5.00
Αντίθετα με την πρόκριση της Μάλτας, στην περίπτωση της Δανίας value κρίνεται ο αποκλεισμός. Επίσης ένα εκκεντρικό τραγούδι, αλλά οι Δανοί μάλλον το έχουν παρακάνει. Σίγουρα θα είναι συμμετοχή που θα συζητηθεί αλλά σε γενικές γραμμές δεν έχει κάτι να προσφέρει και ίσως του γυρίσουν την πλάτη οι επιτροπές. Όπως και να ‘χει, αν βάλουμε στην εξίσωση το γεγονός πως εμφανίζεται 5η, τότε το 3.00 έχει καλές πιθανότητες να πληρώσει, έστω κι αν οι εταιρίες περιμένουν τη Δανία να περάσει.

Τρίτη επιλογή για ποντάρισμα είναι η πρόκριση της Σλοβενίας. Αυτό είναι το ρίσκο του β’ ημιτελικού, κάτι που φαίνεται κι από την απόδοση. Στο 5.00 η πρόκριση της Σλοβενίας και -κακά τα ψέματα- είναι ένα τραγούδι που προσφέρει κάτι. Ωστόσο, πρόκειται για μία συμμετοχή λίγο… τρελή. Ανεβαίνει το κοινό με το συγκεκριμένο κομμάτι κι επειδή εμφανίζεται προτελευταίο, δεν αποκλείεται να έχουμε την έκπληξη εδώ. Το συγκεκριμένο ποντάρισμα είναι με… λίγα για πολλά.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ
Οι βασικές επιλογές από τον δεύτερο ημιτελικό είναι η πρόκριση της Μάλτας και ο αποκλεισμός της Δανίας. Με τη Σλοβενία ρισκάρουμε, ενώ από εκεί και πέρα αξίζει να αναφερθεί πως στη διαλογή υπήρχε η πρόκριση της Ρωσίας και ο αποκλεισμός της Λετονίας. Το 1.80 της πρώτης, όμως, και το 2.15 της δεύτερης είναι σωστές αποδόσεις. Παράλληλα, στη Λετονία μας κράτησε πίσω και η καλή σειρά εμφάνισης άρα το αφήσαμε έξω. Η Ρωσία πάντως έχει το πακέτο να περάσει και το 1.80 θα έπρεπε ίσως να είναι πιο μικρό. Σημειώστε ακόμα πως η Ρουμανία πάει προς αποκλεισμό αλλά η απόδοση κι εδώ είναι fair.

Τέλος, θα κλείσουμε με δύο ιδιαίτερες περιπτώσεις. Τη Σερβία και το Σαν Μαρίνο. Η πρώτη στέλνει ένα πολύ διαφορετικό τραγούδι και το 3.00 που δίνει για να περάσει είναι μεγάλο. Το γεγονός, όμως, ότι η ερμηνεία δεν είναι στα αγγλικά και παράλληλα εμφανίζεται στην 3η θέση, μας οδήγησαν στο no bet. Όσο για το Σαν Μαρίνο; Πολύ μικρή χώρα και παρά το γεγονός ότι στέλνει ένα κομμάτι που έχει τύχη να περάσει, δύσκολα θα βρει ψήφους. Αν δεν εμφανιζόταν στην 4η θέση, ίσως κάναμε ένα fun bet στο 10.00. Τώρα, απλά το αναφέρουμε για όποιον θέλει να πάρει το ρίσκο.

(betblogιές)
Πρόκριση Μάλτα (2.65-Stoiximan)
Δανία αποκλεισμός (3.00-Stoiximan)
Σλοβενία πρόκριση (5.00-Stoiximan)

Photo Credits: Facebook/Eurovision Song Malta