ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ sport24.gr

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Futbol para Todos: Ανάλυση Κόστα Ρίκα και Μέχικο

Στους προλόγους ποτέ δεν ήμουν καλός (τον Betol δεν τον φτάνει κανείς), οπότε θα αφήσω τα πολλά λόγια και τις ευχές και με ένα απλό "Ευτυχισμένο το 2017", θα περάσω  κατευθείαν στα στοιχηματικά.

Στους προλόγους ποτέ δεν ήμουν καλός (τον Betol δεν τον φτάνει κανείς), οπότε θα αφήσω τα πολλά λόγια και τις ευχές και με ένα απλό "Ευτυχισμένο το 2017", θα περάσω  κατευθείαν στα στοιχηματικά.

Ένα-ένα τα πρωταθλήματα της Λατινικής βγαίνουν από την κατάψυξη, με αυτά της Κόστα Ρίκα και του Μέχικο, να ανοίγουν την αυλαία. Picks πολλά, όπως είναι κατανοητό, δεν θα έχουμε ακόμα, οπότε μου δίνεται η ευκαιρία να αναλύσω περισσότερα πράγματα για το τι περιμένω από τις ομάδες στις δύο αυτές χώρες.

Θα κάνω την αρχή με την Κόστα Ρίκα, ένα πρωτάθλημα το οποίο δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό αλλά και στους book, κάτι όμως το οποίο μας δίνει αρκετές ευκαιρίες pregame. Οι τρεις υπέρ-δυνάμεις  της χώρας είναι η Σαπρίσα (πρωταθλήτρια Απερτούρα), Ερεντιάνο και Αλαχουλένσε. Ο τίτλος για άλλη μία φορά θα κριθεί ανάμεσα σε αυτές, με την τέταρτη ομάδα που θα καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για το δεύτερο γύρο, να παίζει το ρόλο του κομπάρσου. Και οι τρεις είχαν προσθαφαιρέσεις στα ρόστερ τους κατά τη διάρκεια της διακοπής, όμως στα μάτια μου η Αλαχουλένσε είναι ένα κλικ πιο κάτω από τις άλλες δύο.

Η μάχη για την τέταρτη θέση αναμένεται σκληρή. Τρεις ομάδες φαίνεται να διεκδικούν τη θέση αυτή και συγκεκριμένα οι Καρταχινές, Σάντος και  Πέρεζ Ζελεδόν. Και οι τρεις κινήθηκαν έντονα στο μεταγραφικό παζάρι, με την Καρταχινές να είναι αυτή η οποία, κατά τη γνώμη μου, δείχνει πιο ικανή από τις άλλες δύο. Η αναμέτρηση Καρταχινές-Λιμόν θα μας απασχολήσει λογικά το Σαββατοκύριακο (αν μπορέσουμε να πάρουμε ικανοποιητικές αποδόσεις). Οι φιλοξενούμενοι για άλλη μία φορά αποδυναμώθηκαν κατά τη διάρκεια των μεταγραφών, με την υπόθεση-παραμονή να δυσκολεύει, καθώς η Σαν Κάρλος (η άλλη ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία) έκανε σπουδαίες μεταγραφές και αναμένεται πιο ανταγωνιστική στο δεύτερο γύρο.

Μία άλλη ομάδα που αποδυναμώθηκε πολύ είναι η Ουνιβερσιδάδ Κόστα Ρίκα. Από την ομάδα αποχώρησαν ο προπονητής, μαζί με έξι βασικούς ποδοσφαιριστές. Ο νέος προπονητής είναι αμφιλεγόμενος, ενώ οι μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν, τρεις τον αριθμό, έγιναν μόλις την τελευταία εβδομάδα. Ένα ακόμα μειονέκτημα για την Ουνιβερσιδάδ είναι ότι δεν αγωνίζεται στη φυσική της έδρα, κάτι το οποίο της κόστισε στον πρώτο γύρο. Αυτή την αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την Καρμελίτα, μία ομάδα με τους ίδιους στόχους (παραμονή), η οποία ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια της διακοπής και αναμένεται ακόμα καλύτερη. Το σημείο που θα μας απασχολήσει εδώ είναι το Χ2, καθώς οι αποδόσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Κλείνοντας τη δωδεκάδα των ομάδων, η Λιμπέρια φαίνεται ότι έχει κάνει καλές μεταγραφές, ενώ η Μπελέν έχασε κάποιους ποδοσφαιριστές και παραμένει ερωτηματικό.

Στο πρωτάθλημα του Μέχικο δεν είχαμε πολλές μεταγραφές, οι περισσότερες ομάδες κράτησαν τον βασικό τους κορμό, οπότε δεν αναμένουμε να δούμε εκπλήξεις, με εξαίρεση ίσως την Πούμας, η οποία στα χαρτιά αποδυναμώθηκε. Εξαίρεση του κανόνα αποτελεί επίσης η Βέρακρους, η οποία παρότι έχασε τον πρώτο σκόρερ της, έκανε ένα κάρο μεταγραφές. Αν ο προπονητής καταφέρει να "δέσει" γρήγορα τα νέα αποκτήματα με την υπόλοιπη ομάδα, θα δούμε μία καλύτερη Βέρακρους από το σίχαμα του Απερτούρα.

Μετά τους καρχαρίες, τη σκυτάλη στις μεταγραφές πήρε η Σάντος, με τη διοίκηση να προβαίνει σε αρκετές κινήσεις μετά την κάκιστη πορεία στον πρώτο γύρο. Η μεγαλύτερη κίνηση της στοιχηματικής αγοράς, έγινε στο παιχνίδι της Σάντος κόντρα στην Τίγκρες, με το αρχικό Χ2 να διαλύεται, μετά την είδηση ότι η Τίγκρες θα παίξει με τη δεύτερη ομάδα, καθώς οι περισσότεροι παίχτες βρίσκονται ακόμα σε διακοπές. Φυσικά με αυτές τις τιμές θα μείνουμε αμέτοχοι.

Για άλλη μία χρονιά, ο ΠΑΟΚ του Μεξικό (σύμφωνα με το Γιάννη Κυριαζή-Aman), Μοντερέι, αρχίζει έχοντας θέσει υψηλούς στόχους, πραγματοποιώντας δύο-τρεις καλές προσθήκες στο ρόστερ. Στην οχτάδα αναμένεται να μπει η Μοντερέι, από εκεί και πέρα όμως, τα πράγματα δυσκολεύουν.

Αυτά τα λίγα για τη χώρα της Τεκίλα, δε θα μπω σε περαιτέρω ανάλυση, καθώς δεν είναι από τα πρωταθλήματα που βγάζουν εύκολα σημεία, ούτε μου αρέσει ιδιαίτερα κιόλας να πω την αλήθεια.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!