ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ sport24.gr

PREVIEWS

Τα σενάρια στην τελευταία ημέρα της πρώτης φάσης του Eurobasket Γυναικών

Ολοκληρώνεται αύριο (19/6), η πρώτη φάση του Eurobasket Γυναικών 2017. Δείτε τι θέλει η Εθνική μας και οι υπόλοιπες ομάδες.

Ολοκληρώνεται αύριο (19/6), η πρώτη φάση του Eurobasket Γυναικών 2017. Δείτε τι θέλει η Εθνική μας και οι υπόλοιπες ομάδες.

Στα προημιτελικά του Eurobasket Γυναικών 2017 θα περάσουν απευθείας οι τέσσερις πρώτες ομάδες των ομίλων. Οι δεύτερες και οι τρίτες θα δώσουν μεταξύ τους νοκ άουτ παιχνίδια προκειμένου να προκριθούν στη φάση των «8». Η Εθνική μας έχασε από τη Σλοβενία, ωστόσο είχε πάρει σπουδαία νίκη επί της Σερβίας και με την ήττα της τελευταίας από τη Γαλλία, εξασφάλισε τη συνέχεια της στη διοργάνωση. Το ζητούμενο είναι σε ποια θέση θα τερματίσουμε. Έχουμε και λέμε:
 
H βαθμολογία του ομίλου της Εθνικής
 
1) Γαλλία 4 (2-0) 
2) Σλοβενία 3 (1-1)
3) Ελλάδα 3 (1-1)
4) Σερβία 2 (0-2)
 
Το πρόγραμμα της 4ης και τελευταίας αγωνιστικής (19/6)
Σερβία - Σλοβενία 
Γαλλία - Ελλάδα 
 
Τα σενάρια: 
*Αν η Ελλάδα επικρατήσει της Γαλλίας και η Σερβία νικήσει την Σλοβενία, η Ελλάδα θα πάρει την 1η θέση. 
*Αν η Ελλάδα νικήσει την Γαλλία και η Σλοβενία επικρατήσει της Σερβίας, θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία (Ελλάδα, Γαλλία, Σλοβενία) στην κορυφή. Η Σλοβενία θα είναι στο +1, ενώ την παρούσα στιγμή η Γαλλία είναι στο +2 και η Ελλάδα στο -3. Η Εθνική με νίκη με διαφορά μεγαλύτερη των 4 πόντων, θα πάρει την 1η θέση, 
*Αν η Γαλλία νικήσει την Ελλάδα και η Σλοβενία επικρατήσει της Σερβίας, η Ελλάδα θα τερματίσει στην 3η θέση. 
*Αν η Γαλλία νικήσει την Ελλάδα και η Σερβία επικρατήσει της Σλοβενίας θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία στη 2η θέση. Η Εθνική θα είναι στο +6 και θα έχει προκριθεί σίγουρα, καθώς μία εκ των Σερβία και Σλοβενία θα έχει αρνητικό πρόσημο.
 
Η κατάσταση στους υπόλοιπους ομίλους:
 
4ος (διασταυρώνεται με της Ελλάδας): Βαθμολογία
Βέλγιο 4 (2-0)
Ρωσια 3 (1-1)
Λετονία 3 (1-1)
Μαυροβούνιο 2 (0-2)
 
Το πρόγραμμα της 4ης και τελευταίας αγωνιστικής (19/6)
Ρωσία - Μαυροβούνιο 
Λετονία - Βέλγιο 
 
Τα σενάρια: 
*Αν το Βέλγιο νικήσει την Λετονία, θα πάρει την 1η θέση. Αν η Ρωσία επικρατήσει του Μαυροβουνίου, θα πάρει την 2η θέση και 3η θα είναι η Λετονία. 
*Αν το Βέλγιο νικήσει, θα πάρει την 1η θέση. Αν το Μαυροβούνιο επικρατήσει θα ισοβαθμήσει με την Λετονία και την Ρωσία. Η Ρωσία αυτή την στιγμή είναι +12, η Λετονία είναι στο +9, ενώ το Μαυροβούνιο βρίσκεται στο -21 και δύσκολα θα μπορέσει να πάρει την πρόκριση. 
*Αν η Λετονία νικήσει το Βέλγιο και το Μαυροβούνιο επικρατήσει της Ρωσίας, η Λετονία θα είναι 1η, το Βέλγιο 2ο και το Μαυροβούνιο 3ο.
*Αν η Λετονία νικήσει το Βέλγιο και η Ρωσία επικρατήσει του Μαυροβουνίου, θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή (Βέλγιο, Ρωσία, Λετονία). Η Ρωσία αυτή την στιγμή είναι στο +11, η Λετονία στο -12 και το Βέλγιο στο +1. Η Ρωσία λογικά θα πάρει την πρώτη θέση, αλλά όλα θα κριθούν από το ύψος της διαφοράς που η Λετονία θα έχει επικρατήσει του Βελγίου.
 
1ος: Βαθμολογία
Ισπανία 4 (2-0)
Ουκρανία 3 (1-1)
Ουγγαρία 3 (1-1)
Τσεχία 2 (0-2)
 
Το πρόγραμμα της 4ης και τελευταίας αγωνιστικής (19/6)
Ουγγαρία - Ουκρανία
Τσεχία - Ισπανία
 
Τα σενάρια:
*Η Ισπανία είναι πρώτη ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής, καθώς υπερτερεί σε ισοβαθμία τόσο με την Ουγγαρία, όσο και με την Ουκρανία.
*Η Τσεχία έχει αποκλειστεί, καθώς υστερεί σε όλες τις πιθανές ισοβαθμίες.
*Ουγγαρία & Ουκρανία έχουν προκριθεί και η δεύτερη θέση θα κριθεί στη μεταξύ τους αναμέτρηση.
 
2ος: Βαθμολογία
Τουρκία 4 (2-0)
Ιταλία 3 (1-1)
Σλοβακία 3 (1-1)
Λευκορωσία 2 (0-2)
 
Το πρόγραμμα της 4ης και τελευταίας αγωνιστικής (19/6)
Λευκορωσία - Τουρκία
Σλοβακία - Ιταλία
 
Τα σενάρια:
*Η Τουρκία είναι πρώτη ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής, καθώς υπερτερεί σε ισοβαθμία τόσο με την Ιταλία, όσο και με την Σλοβακία.
*Η Λευκορωσία έχει αποκλειστεί, καθώς υστερεί σε όλες τις πιθανές ισοβαθμίες.
*Ιταλία & Σλοβακία έχουν προκριθεί και η δεύτερη θέση θα κριθεί στη μεταξύ τους αναμέτρηση.


Photo Credits: fiba.com